Rànquing

2021-08-18 Oriol Vallès Elizalde

Temps total
16:09:16

Modalitat
BTT

Data 2021-08-18
Hora d'inici 03:59:59
Punt d'inici Ses Salines de Fornells
Sentit Antihorari
Amb assistència
En solitari
Gènere Masculí
Origen Catalunya
2021-08-18 Oriol Vallès Elizalde
Va ser pels volts d’abril que em vaig decidir a fer la CdC 360 Non-Stop. De sempre que anem a Fornells els estius, i ens estimem aquest petita illa. Així tindria motivació per entrenar i un repte majúscul per les vacances.

Han sigut hores de preparació, d’entrenaments i de sortides. D’estudi del recorregut, de pensar en tots els detalls que caldria preparar. Aquest tipus d’experiències es gaudeixen no només el dia en concret, sinó també i sobretot de tota la preparació i il·lusió de les setmanes i mesos abans.

Aquest mes d’agost he pogut recórrer en quatre dies diferents tot el CdC per trams, i això m’ha permès saber exactament el que em trobaria, i preparar-me mentalment. Però fer-ho Non-Stop afegeix una duresa al repte molt per sobre del que estem avesats.

La decisió de fer la volta en el sentit antihorari és perquè sortint de Fornells prefereixo cobrir els trams per mi més exigents com són de Calderer a Cala Pilar (Mordor) i tota la part de Punta Nati al principi, quan estàs fresc i no fa massa calor, encara que sigui de nit. Els trams més rodadors del Sud-Est i Nord-Est queden pel final, i les ombretes dels pins del Sud pel migdia. Fer el repte a l’agost fa que hagis de pensar molt bé el dia per evitar en el possible les calorades de l’estiu.

Així que he sortit a les 4am. Sol, jo i la meva bicicleta, carregada d’il·lusions i amb el cap fred. Però sabent-me acompanyat per tota la meva família i amics que m’anaven seguint. I pel Sergi de CdC 360 que en tot moment des de que em vaig posar en contacte amb ells m’ha estat aconsellant i animant.

Passo els primers trams a un ritme alt, tot i no forçar. Sobretot Mordor, que em feia respecte, potser per ser de nit i no veure-hi massa, ha resultat més fàcil de passar. Al pàrquing de la Vall m’esperava el primer avituallament. Seguint cap a Morell, en l’únic tram de flow, se m’ha enganxat el manillar en una branca i he sortit ‘per ses orelles’. Per sort no m’he fet res de greu. Però el seient ha quedat completament girat apuntant cap avall. L’he desmuntat del tot però no em creia el que veia: no hi havia manera de fer girar la nou que s’encaixa amb la tija per regular la inclinació del seient. Estava clavada del cop. Per sort un grup de Bikers de Ciutadella m’han ajudat i mica en mica l’hem pogut posar a lloc. Gràcies a ells he pogut seguir, doncs em pensava que el meu somni s’acabava allí... M’agradaria poder posar-me en contacte amb ells per agrair la seva ajuda i ànims.

El tram de Nati, la Falconera i fins al Pont d'en Gil l’he passat també força bé ja que anava bé de forces. Allí un petit segon avituallament i volant cap a Ciutadella, on a Santandria un amic m’ha deixat unes brides per arreglar un suport que havia petat en la caiguda de Morell. No estava sol!

El rock-garden fins Artrutx, com sempre, necessita concentració i destresa per evitar caigudes i perdre temps. Arribo al far ja una mica tocat, comença a fer més calor. M’avituallen i segueixo, aquest cop m’agafo també el Camel-bag per dur més aigua.
Van passant les platges del sud, plenes en aquesta època de gent que em miren sense saber ben bé què fa un biker aquelles hores per allí amb cara de tenir pressa: Son Saura, es Talaier, Cala en Turqueta, Macarella... precioses. Passo Cala Galdana i Cala Mitjana i el CdC es perd una mica cap a l’interior. Ja fa calor, i els trams de pins són un consol. I algunes nuvolades que passen també!

A Son Bou m’espera un altre avituallament de categoria, aquest cop fins i tot els pares han vingut a veure’m passar. Ells no ho noten, però vaig grogui. Sort que el plat de pasta que em menjo em farà efecte, però passo el dur tram de Llucalari sense saber ben bé per on poso la roda o els peus...
Mica en mica les forces em tornen i vaig recuperant sensacions. Passa Cala en Porter, es Canutells i arribo a la zona més rodadora del sud fins a Punta Prima. D’allí i fins a Cala Sant Esteve se’m torna a fer bola. Ja no m’entren tan fàcil les barretes i els gels, i l’aigua que duc està molt calenta. Però arribar al Port de Maó és una alegria. Allí m’aturo de nou a menjar.

Tinc bona part del repte fet. Ara queda rematar-ho. He anat perdent ritme durant les últimes hores. Però pensant-ho fredament, tampoc vaig malament.
Ara deixo el Camel-bag per anar més lleuger, ja que em diuen que em donaran més líquid as Grau. L’equip de seguiment ha pensat i adaptat el recolzament durant tot el dia anticipant-se a les meves necessitats. Quan hi pensava, em venien les energies de nou a les cames.

Apreto cap a sa Mesquida. Em donen més líquid as Grau, on el Jaume, un bon amic, també hi és per animar-me. Quedem al pàrquing de Son Saura de nou.

Ara cap a Favàritx passant per Morella. Després cap a les salines i el port d’Addaia espectaculars com sempre. Quina varietat de paisatges té Menorca. Volo cap a s'Arenal d'en Castell, i passo el darrer rock-garden cap a Son Saura amb més pena que gloria: les cames i el sol de cara no ajuden.
Darrer gel i aigua a Son Saura per fer el darrer tram del fons del Port de Fornells, que em conec de memòria.

La rebuda és descomunal. Família i amics amb pancartes i botzines. Ha sigut increïble. La implicació de la família i dels amics ha creat un ambient sensacional, i això encara em fa més feliç.

Estic rebentat, gairebé defallit, content d’haver acabat el repte i orgullós de tots els meus.
Temps fnal: 16h09m i un munt de records i alegria que duraran anys...

Notes:
1-Jo he fet el recorregut amb una rígida. És la que tinc, i m’agrada. Però per fer aquesta ruta no és la millor opció. Hi ha tanta pedra i el camí és tan dolent en la majoria de trams que amb una rígida perds molt de temps i moltes energies que després et fan falta.
2-Els trams amb calor són complicats i fins i tot perillosos. Cal regular bé el cos, i això implica en molts casos baixar el ritme.
3-He fet la Non-Stop sol, però si no fos per la família i els amics que en tot moment m’han ajudat i animat, no l’hagués pogut fer. Si no hagués estat per l’ajuda dels bikers ciutadellencs segurament parava a Morell. És una fita assolida entre tots. Moltes gràcies!!!

Gràcies a tothom, i especialment a la meva dona Sònia, i tota la família. Sóc feliç!

Intents

Modalitat Participant Temps Data i hora d'inici Punt d'inici Sentit
Carregant...