Ranking

2021-05-03 Joan Febrer Torres

Total time
12:26:44

Modality
MTB

Date 2021-05-03
Start hour 06:30:37
Start point Ciutadella
Direction Clockwise
Supported Yes
Solo Yes
Gender Male
Coming from Menorca
2021-05-03 Joan Febrer Torres
Aquesta és la tercera vegada que aconseguesc completar Camí de Cavalls 360° Non-Stop, i la primera vegada que ho faig en solitari.

La meva relació amb la volta Non-Stop pel Camí de Cavalls ve d'enfora. El juny de 2010, poc després que en Min i en Cisco fessin una primera volta amb alguna lleugera variació, en Jaume Pons i jo vam ser les primeres persones conegudes en completar el repte seguint el traçat fita a fita. El 2018 vam tornar a fer-ho junts. A part, ho havia intentat dues vegades més sense èxit: una el 2011, en solitari, en un dia en què la calor em va passar molta factura, i l'altra el 2019, amb Ismael Ventura, amb qui ens vam retirar a Maó, després de pedalar unes 3 hores amb pluja. Aquest darrer intent podríem dir que va ser el germen més proper de l'actual projecte Camí de Cavalls 360º Non-Stop.

Però no acaba aquí la meva relació amb la volta pel Camí de Cavalls, ni molt menys. A principis de 2012 vaig fundar l'activitat Camí de Cavalls 360º, que aquest 2021 ha vist néixer una nova branca d'activitat: Camí de Cavalls 360º Non-Stop.

Després de participar activament en l'organització i el reportatge fotogràfic de les voltes recents d'Ismael Ventura, Sandra Jordà, Ada Xinxó, Adrià Noguera i els seus amics Gerard, Eloi i Marc, finament havia arribat el meu torn. Era l'hora de fer un intent seriós en solitari, amb l'objectiu d'intentar establir una referència de quin podria ser el meu millor temps. No era el meu millor moment, però no ho volia ajornar més; en part perquè és difícil sentir que estàs en un bon moment per encarar una activitat d'aquesta envergadura.

Després de l'intent d'ahir, puc dir que estic satisfet pel resultat, ja que l’objectiu de saber quin podria ser el meu millor temps es va complir: tal vegada podria rebaixar un poc les 12 hores 26 minuts que vaig fer, però no en excés.

Durant tot el dia vaig reviure moments de les dues voltes fetes amb en Jaume, dels meus dos intents frustrats, de quan vaig acompanyar en Jaume en els trams de nit (a inici i final) de la seva volta del 2016, i de totes les CdC360 Non-Stop que hem fet durant aquest 2021.

Ho han dit tots els que l'han feta i intentada, ho he dit jo mil i una vegades, però ahir ho vaig tornar a corroborar i ho dic una vegada més: és IMPOSSIBLE fer-se càrrec de la duresa de la CdC360 Non-Stop, fins i tot encara que es conegui al detall el Camí de Cavalls. Quant i més per algú que no el coneix: és pràcticament impossible que es faixi una mínima idea de què va, per molt que li hagin explicat. És quasi inevitable que infravalori de molt la seva duresa, que no entengui el que significa fer-ho en 10 h 55 min com va fer n'Isma fa poc, o fins i tot les 12 h 26 min meves d'ahir.

A més, aquesta volta ha tingut dos aspectes personals que l'han feta especial. El primer, comprovar una vegada més que he estat capaç de superar la meva lesió de malucs del 2012-2013-2014, i que feia pensar que hauria de deixar la bici per sempre. El segon, que aquest estiu seré pare, fet que vaig tenir molt present durant el dia d'ahir.

En quant a la meva estratègia, ritme i demés... El fet de conèixer al detall el Camí de Cavalls i d'haver fet la volta Non-Stop en dues ocasions em dóna un gran avantatge. Ara bé, de res serveix aquest coneixement si no el saps administrar com toca, si no et coneixes bé, si no t'escoltes i prens les decisions adequades en cada moment. Açò no va només d'estar fort, ni molt menys. També va de tenir habilitats tècniques, autoconeixement i experiència, de ser sensat amb tu mateix. I de tenir molt de respecte pel repte. N’hi ha que han fracassat per excés d'autoconfiança.

Vaig sortir des del principi amb un ritme alegre però que sentís que podia sostenir durant hores. Vaig intentar menjar i beure sempre que el terreny m'ho permetia, i quan no, aprofitava una barrera de les prop de 200 que vaig obrir per posar-me alguna cosa a la boca.

Davant obstacles que habitualment puc superar, intentava calibrar en cada cas si aquell petit sobreesforç valia la pena, o bé si em convenia guardar aquell cartutx per més endavant i empènyer un poc la bici. Tot i així, en moltes ocasions no vaig poder resistir la temptació de prémer i fer-ho dalt bici :-)

Vaig intentar aturar només per l'imprescindible, sempre i quan el cos no em demanés descansar un moment. A més, els meus problemes de genolls no em recomanaven aturar, ja que, una vegada refredats, es multiplica el dolor…

Podria seguir escrivint hores i hores, descriure al detall el pas pels diferents trams, anècdotes del dia... Però amb el que duc escrit ja n'hi ha de més. Així que, per acabar, simplement vull donar les gràcies a en David i en Sergi per l'atenció durant el dia, a en João i en Jaume per acompanyar-me durant un parell de petits talls, a diversos amics per haver-me desitjat sort, a na Clara, en Xavi i na Lina per venir a veure'm a l'arribada, a mon pare per venir-me a fotografiar pel tros des Castellar, i a na Sandra (traginant na Lila, na Fusca i n'Eloi) per donar-me ànims en la part final del recorregut.

Ahir em vaig prometre que mai més no ho tornaré a intentar. Demà ja veurem què en pens!

Attempts

Modality Participant Time Start date and time Start point Direction
Loading...