La cursa

Epic Camí de Cavalls 360º és una cursa de muntanya i de BTT per etapes al voltant de l’illa de Menorca, amb participació en equips de dues persones, tres modalitats i pernoctació a final d’etapa.

Modalitats

La cursa es pot realitzar en tres modalitats diferents:

TrailRun Epic 360º. L’aventura èpica de Camí de Cavalls 360º en tres etapes de cursa a peu (córrer) amb una mitjana de 52,2 km i 970 m de desnivell.

Experience 360º. L’experiència Camí de Cavalls 360º en tres etapes seleccionades de cursa a peu (caminar o córrer) amb una mitjana de 34,1 km i 638 m de desnivell.

MountainBike Epic 360º. Camí de Cavalls 360º en tres etapes d’autèntic BTT per un recorregut trepidant i amb una exigència tècnica molt elevada.

Participació per equips

La participació es realitza en equips de dues persones, en sintonia amb els valors que promou la cursa Epic Camí de Cavalls 360º: la col·laboració i solidaritat entre els participants, la suma de forces, l’experiència compartida i, en definitiva, la convivència durant tres dies amb una comunitat de persones diverses, però amb uns mateixos valors i objectius. Els dos membres de cada equip hauran de completar junts tot el recorregut.

Classificació i temps de tall

Els guanyadors de la prova seran els que completin les tres etapes en un temps inferior dins de cada categoria (mixta, masculina i femenina) i modalitat.

Pel que fa als horaris i temps de desqualificació, es publicaran en les properes setmanes. En qualsevol cas, els horaris permetran realitzar la modalitat Experience 360º a ritme de caminar a un ritme ràpid, mentre que la modalitat TrailRun Epic 360º només podrà ser completada corrents en alguns dels trams.

Traçat

L’Epic Camí de Cavalls 360º evita sempre que és possible les zones urbanitzades i d’asfalt, amb l’objectiu d’oferir el millor traçat disponible. De totes maneres, en alguns casos el pas per asfalt és inevitable per a poder completar el recorregut i es realitzarà de forma compartida amb el tràfic rodat.

El recorregut està basat en el GR 223 Camí de Cavalls, un sender ancestral que dóna la volta a Menorca resseguint fidelment, durant molts quilòmetres, els confins de l’illa. Al llarg del recorregut es travessa una diversitat de paisatges únics en el món, formada per nombrosos espais naturals, sovint fràgils i protegits. Entre ells, destaquen el Parc Natural de S’Albufera des Grau i diverses àrees d’especial interès natural: nombroses cales verges, torrents, barrancs, penya-segats, boscos i camps delimitats per la característica paret seca menorquina.

Pernoctació a final d’etapa

Epic Camí de Cavalls 360º està pensada per fer-se amb pernoctació a final d’etapa, i es recomana als participants que agafin aquesta opció.